Nyt behandlingstestamente og ny indsats skal få danskerne til at tale om afslutningen på livet

04-04-2019
Med en ny indsats, ’En god afslutning på livet’, sætter Styrelsen for Patientsikkerhed fokus på valg af behandling, når livet går ind i sin sidste fase.

Når det nye behandlingstestamente bliver lanceret 1. januar 2019, får danskerne nye muligheder for at beslutte, hvad der skal ske, når livet går ind i sin sidste fase. I den forbindelse lancerer Styrelsen for Patientsikkerhed en ny informationsindsats ”En god afslutning på livet”, for at gøre borgerne opmærksomme på, hvilke muligheder de har i forbindelse med behandling, når de skal herfra.

”Døden og behandling i den sidste tid er svære og komplekse emner, men de er også meget vigtige at få talt om, så man sammen med sine pårørende kan blive afklaret omkring, hvilke beslutninger, der er rigtige for en selv. Derfor har vi lavet et materiale, der informerer om, hvilke muligheder man f.eks. har for smertedækning når man er døende, og hvilke muligheder man har for at fravælge livsforlængende behandling og genoplivning,” siger direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed Anne-Marie Vangsted.

’En god afslutning på Livet’ kommer i forbindelse med, at danskerne fra 1. januar 2019 kan udfylde et behandlingstestamente, hvori man på forhånd kan beslutte, om man vil have livsforlængende behandling og genoplivning efter hjertestop, hvis man en dag skulle komme i en situation, hvor man er ude af stand til selv at give udtryk for sine ønsker. Indsatsen består af indhold på web og sociale medier samt af tre pjecer om fravalg af behandling, muligheder for lindring af smerter og psykiske gener, når man er døende, samt om det nye behandlingstestamente.

Fakta: Behandlingstestamentet afløser det gamle livstestamente, der kunne udfyldes frem til 1. januar 2019. Hvor livstestamentet kun var vejledende for sundhedspersonalet, er beslutningerne i behandlingstestamentet bindende

Find relevant information her:

 
Besøg cancer.dk

 

Læs om neuroendokrine tumorer på cancer.dk

 

Besøg cancer.dk